Vi venter stadig… På NCC / BONAVA

Refusionsopgørelsen venter vi stadig på. NCC har fremsendt fejlagtige opgørelser til beboerne, som indeholder forkerte oplysninger og beløb. Vi har sendt kommentarer retur men hører intet her godt 7 måneder efter indflytning.

Vi har konstateret lidt fugt/vand i loftet i vores walkincloset på 2. sal.
Det skyldes højstsansynlig vores trappetårn som ikke var opført helt korrekt ved montage, dette var skyld i den 1. vandskade i trappetårn. Vi afventer NCC igen.

Vi har besluttet at gemme de sidste 10 store fejl og mangler til 1. års gennemgang, altså om små 5 måneder. Vi ønsker ikke flere besøg af håndværkere.

God sommer!

En tanke om “Vi venter stadig… På NCC / BONAVA”

  1. Skræmmende nyt, men ikke overraskende. Vi har desværre købt lejlighed af Huscompagniet/Lejlighedscom-pagniet og med NCC som hovedentreprenør. Ikke bedre. Vand gennem taget 4-5 gange, ulovligt tag, ulovlige. installationsskakte o. s. v. Kører nu som Syn- og skøn. Kunne være vi kunne tales ved? De fortjener at blive berygtet. Tlf. 4040 2890.

Skriv et svar