Zensehome

(HUSK DER ER KOMMET EN OPDATERING AF DENNE ANMELDELSE)

Vores rækkehus er Svanemærket med den mærkning følger der et smart el system nemlig Zensehome hvor du kan spare op til 25% på din samlede elregning og giver et rigtig godt overblik over forbrug i hele huset med Zensehome. Helt klart! Det skal vi da have! Vi får fortalt at systemet har en app, som man kan bruge i huset. Her kan man slukke og tænde for lyset og se strømforbruget.

Problemet er bare…. at det ikke virker.

Vi har ZenseHome i hele huset, en løsning som Bonava / NCC Bolig gav os i tilvalg, hvilket har vist sig at være en rigtig dårlig idé.

Selve kontakterne virker flotte og gennemførte ved første øjekast. De har en lille rød LED pære i som giver et ret fedt indtryk.

Når man kommer hen til kontakten virker den blød. Hvilket skyldes at monteringen af denne kontakt ikke er den samme hårdeplast som fx. fuga / LK. Dette bløde plast gør at kontakter stikker ud af væggen og når man trykker på dem bevæger dig sig.

Vi har droppet at få det udbedret fordi det kræver at man fræser nye huller i væggen og vi vil ikke have mere støv i vores hus!

Alle kontakter/udtag har en lille computer i sig, hvor data fra PCBOX’en bliver sendt fra. PCBOX’en er en sort lille sag som man smider ude i teknikskabet. Det er hjernen i systemet og det ultravigtigt at den har kontakt til nettet, så du kan tilgå den og programmere den.

Du kan tilgå den via USB stik eller via nettet men det kræver at du har sat den rigtigt op først. Det kræver en tekniker eller at man har en PC (hvilket vi ikke har) Tanken bag er fin men funktionaliteten er en by i Rusland.

App’en er så dårligt programmeret at man sagtens kan komme til at slukke for køleskab eller emhætte hvis man uheldigt for trykket forkert. App’en er langsom er designet er ikke pænt.

Vi kan ikke benytte kontakterne på 2. sal. Fordi at kontakterne ikke “kan nå” signalmæssigt PCBOXEN. Vi har måtte få filtre fra Zensehome fordi de mener at der for meget “støj” i vores hus, selvom huset har installeret filtre i teknikskabets eltavle. De har ikke kunne dokumenterer støj men mente at Playstation og TV var årsag, selvom det ikke var tændt.

Når vi tænder lyset i trappeopgangene, så tænder lyset ikke med det samme som man er vant til, de tænder efter lidt tid og de 2 lamper vi har i trappeopgangen, tænder ikke sammen men hver for sig. Det ser bare forkert ud. Forklaringen er at kontakten sender signalet til PCBOX’en som så sender retur til kontakten at den kan sende el igennem. Dette tager tid og fordi ledningsførelsen i vores hus er lavet “sært” så går der tid.

PCBOXEN er brændt sammen 2 gange i vores bolig. Zensehome kan ikke forklare hvorfor. Jeg tænker mit og har derfor bedt om en back’up, da erfaringen fortæller mig at det nok er en meget god idé.
Zensehome ville forære mig en fordi vi har været lidt presset i vores situation med systemet men Zensehome har ikke leveret en ny dags dato

PCBOXEN mister forbindelsen til internettet, så den bare bliver en sort box uden funktionalitet. App’en kan ikke tilgå den. Hvilket gør det umuligt at slukke lyset via app’en, så derfor skal man trippe 3 etager igennem for at slukke lyset, rundt om i huset.

Vi har ofte gæster i vores hus som er imponeret over kontakterne, de trykker på dem og pludselig er en “ude af huset” funktion sat til, hvilket betyder at systemet slukker og tænder forskellige ting. Lys i carport, køleskab slåes fra osv. Det er uhensigtsmæssigt og programmeres om hvis man kan tilgå PCBOX’en….. Hvilket vi jo ikke kan.

Supporten er fin men løsningerne er ikke til at finde. Zensehome har været forbi 6 gange med deres PC og måleudstyr men intet er blevet bedre. Vi havde 1 måned med ro, primært fordi vi ikke var i huset grundet ombygning men systemet virker altså ikke optimalt.

Vi har udskiftet, der hvor vi kan, alle lyskilder til Philips Hue for at kunne få funktionaliteten at kunne styre lyset.

Philips Hue virker bedre end Zense Home og kan anbefales.

En tanke om “Zensehome”

Skriv et svar